Lead Nurturing

Lead nurturing

Uit onderzoek van Netexpo 2016, blijkt dat de helft van de potentiële klanten (leads) die voor het eerst in aanraking komen met een bedrijf, nog niet klaar is om over te gaan op een aankoop. Wanneer sales personeel aan de slag gaat met deze leads moeten zij de lead eerst warm maken, totdat ze wel bereid zijn tot aankoop. Door middel van lead nurturing kan het marketing- en sales personeel een hoop werk besparen. Doordat veel van hun taken geautomatiseerd kunnen lopen.

Wat is lead nurturing?

Lead nurturing is een marketingproces. Tijdens dit proces probeer je een zo goed mogelijke relatie op te bouwen met potentiële klanten (leads). Lead nurturing wordt ook wel omschreven als het begeleiden van de klant door de sales funnel of customer journey heen. Zoals al aangegeven, blijkt het dat leads op een website in gemiddeld 50% van de gevallen niet bereid is om over te gaan op een aankoop. Deze leads twijfelen dus over hun aankoop en hebben behoefte aan meer informatie. Misschien willen ze een vergelijking maken met concurrenten of willen ze meer weten omtrent de service van het bedrijf. In deze gevallen kan lead nurturing een zeer aantrekkelijke oplossing bieden.

Dankzij marketingautomation programma’s zoals Sharpspring, kunnen marketing handelingen geautomatiseerd worden. Een voorbeeld is een bedankmailtje richting een lead na het downloaden van content op de website. Vervolgens kan er ingesteld worden om na 1 week een fullow-up mailtje te sturen met andere content. De kunst is om de juiste content op de juiste momenten te kunnen sturen richting klanten. De mogelijkheden van lead nurturing zijn eindeloos. Maar om dit proces goed toe te passen moet je wel goed weten op welke manier jij je lead nurturing campagne opzet.

Waarom lead nurturing?

Met behulp van lead nurturing kun jij je klanten beter van dienst zijn en een betere band opbouwen met klanten. Uit onderzoek blijkt dat lead nurturing bedrijfsresultaten verbetert op verschillende vlakken. Het warm maken van een lead kost minder manuren en kan effectiever worden verricht. Resultaten van de lead nurturing campagne kunnen worden geanalyseerd, om zo nóg meer uit de campagne te halen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat bedrijven die gebruik maken van lead nurturing betere resultaten behalen:

  • Volgens Forrester Research kunnen bedrijven die goed gebruik maken van lead nurturing 50% meer sale ready leads (leads die bereid zijn tot aankoop) genereren tegen 33% lagere kosten
  • Nurtured leads realiseren gemiddeld 47% grotere aankopen dan niet-nurtured leads volgens Annuitas Group

Zo zijn er nog tal van andere positieve resultaten van diverse onderzoeken te benoemen. Kortom lead nurturing kan een bedrijf een hoop opleveren.

Klik hier voor meer handige marketing informatie